O tigara aprinsa aruncata la intamplare este cea mai probabila cauza a incendiului care a cuprins, joi seara, un depozit de deseuri de mase plastice din municipiul Arad, proprietarul unitatii fiind amendat cu 5.000 lei pentru neasigurarea cailor de acces pentru fortele de interventie, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca, a declarat, sambata, ca s-a stabilit, ca si cauza probabila a incendiului, o tigara aruncata la intamplare.

"Probabil unul dintre angajatii depozitului a fumat intr-un loc nepermis si tinand cont de materialele inflamabile din abundenta prezente in depozit si in curte, acestea au luat foc", a spus George Plesca.

Potrivit acestuia, proprietarul depozitului a fost sanctionat cu 5.000 de lei pentru neasigurarea cailor de acces pentru fortele de interventie, in zona depozitului.

Incendiul a izbucnit, joi seara, la un depozit de deseuri mase plastice de pe Calea Bodrogului din municipiul Arad, in apropierea Aeroportului International. Fumul dens s-a vazut din mai multe cartiere ale municipiului, iar interventia pompierilor a fost ingreunata din cauza lipsei surselor de apa. Pompierii au fost nevoiti sa alimenteze de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, aflat la circa 5 kilometri de locul incendiului, motiv pentru care au facut "naveta" de mai multe ori.

Depozitul cuprins de flacari era format dintr-o hala de aproximativ 1.000 de metri patrati, din care au ars circa 600 de metri patrati, iar curtea, de circa 1.000 de metri patrati, a fost plina cu deseuri de masa plastica.