Pe autostrada A1 Timisoara - Arad, pe sensul de mers catre Arad, intre kilometrii 535+500 si 536+500, se executa sambata, pana la ora 14:00, lucrari de asfaltare pe banda a doua, iar circulatia este redirectionata pe benzile unu si de urgenta, informeaza Infotrafic.

Dupa ora 14:00, lucrarile se vor desfasura pe benzile unu si de urgenta, iar autovehiculele vor fi deviate pe banda a doua, informeaza Agerpres.

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa semnalizeze din timp si sa se asigure inainte de a schimba banda de circulatie.

"Politistii rutieri care patruleaza pe autostrazi au constatat ca, zilnic, multi conducatori auto opresc nejustificat pe banda de urgenta, creand situatii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrazi reiese ca sunt frecvente cazurile in care autovehicule oprite pe banda de urgenta au fost lovite de altele. Conducatorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenti sau obositi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilitatii reduse (ceata, intuneric, lumina solara puternica etc.)", se arata in comunicat.

Pe banda de urgenta pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplaseaza la interventii sau in misiuni cu caracter de urgenta. Politistii reamintesc ca oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor se sanctioneaza cu trei puncte de penalizare si cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4 sau 5 puncte-amenda).