Din datele obtinute pana acum, printre victimele atacului armat de la Munchen nu se afla cetateni romani, informeaza Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa. Noua oameni si-au pierdut viata si alti 16 au fost raniti intr-un atac armat care a avut loc vineri seara in fata unui mare centru comercial din Munchen.

Trupe GSG9 in MunchenFoto: Hotnews

MAE precizeaza ca a demarat, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Munchen, procedurile specifice de verificare daca printre persoanele afectate sunt si cetateni romani. Astfel, conform datelor obtinute, pana la acest moment, printre victime nu se afla cetateni romani.

La dispozitia cetatenilor romani au fost puse numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen:

  • +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate - CCSCRS si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe)
  • telefonul de urgenta al oficiului consular +49 1602087789.

La nivelul Centrului de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS), activ in regim permanent 24/24, au fost preluate 12 apeluri telefonice.

Cetatenii romani aflati in strainatate pot sa semnaleze orice situatie deosebita si pe adresa de email callcenter@mae.ro.