Mai multe tamponari in care au fost implicate noua masini au avut loc sambata pe Autostrada Soarelui, circulatia pe A2 desfasurandu-se ingreunat, informeaza Agerpres.

Centru Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, pe Autostrada Soarelui, traficul rutier este intens pe sensul de mers catre Constanta.

''Se circula ingreunat atat din cauza numarului mare de autovehicule care se indreapta catre litoral, cat si din cauza unor tamponari care s-au produs in aceasta dimineata la urmatoarele pozitii kilometrice: la km 94, in care au fost implicate 4 autovehicule; la km 95, in care au fost implicate 3 autovehicule; la km 206, in care au fost implicate 2 autovehicule; De asemenea, pe autostrada A4, la km 18+600 de metri, a avut loc o tamponare tot pe sensul de mers catre Constanta, in care au fost implicate 3 autovehicule'', precizeaza sursa citata.

Desi autovehiculele implicate in aceste evenimente rutiere au fost scoase pe banda de urgenta, multi conducatori auto incetinesc (unii din curiozitate) la locurile tamponarilor, ingreunandu-se astfel traficul, potrivit INFOTRAFIC.

Cauza probabila a acestor accidente a fost nepastrarea unei distante de siguranta in mers.

Politistii rutieri care patruleaza pe autostrazi au constatat ca zilnic multi conducatori auto opresc nejustificat pe banda de urgenta, creand astfel situatii periculoase.

''Din acest motiv, amintim ca oprirea nejustificata sau circulatia pe banda de urgenta a autostrazilor se sanctioneaza cu trei puncte de penalizare si cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4 sau 5 puncte-amenda)'', arata sursa citata.

In vederea monitorizarii traficului rutier si pentru asigurarea fluentei acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al MAI va survola in acest sfarsit de saptamana Autostrada A2 Bucuresti - Constanta. ¬