Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii siintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului, anunta Guvernul pe pagina de Facebook a institutiei. "Anumite categorii de functionari din administratia publica s-au adresat Guvernului Romaniei pentru a primi informatii legate de incompatibilitatea statutului didactic cu cel al functiei publice din administratie si acordarea concediului de odihna", arata Executivul.

"Raspundem acestora ca potrivit art. 96 alin (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii siintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 148 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator prin consultarea sindicatului sau dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori prin consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator", se arata in postarea de pe pagina Guvernului.