Premierul Dacian Ciolos spune ca este preocupat de subiectul taierilor ilegale de paduri, precizand ca s-a bucurat sa vada ca Ministerul Mediului a lansat aplicatia "Inspectorul padurii", cu ajutorul careia pot fi verificate transporturile de lemn, potrivit Agerpres.

"Primesc numeroase mesaje pe tema taierilor ilegale de paduri. Este un subiect care ma preocupa si asupra caruia voi reveni. M-am bucurat sa vad ca Ministerul Mediului a lansat o aplicatie gratuita pentru telefon mobil numita 'Inspectorul padurii', cu ajutorul careia fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn. Aplicatia a fost realizata de cativa profesionisti din domeniul IT care si-au oferit serviciile pro-bono, din dragoste pentru mediu si pentru padure", a scris premierul Ciolos, miercuri, pe Facebook.

Noua aplicatie "Inspectorul Padurii", dedicata celor care vor sa reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descarcata incepand de marti de orice persoana direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, intr-o conferinta de presa.

"Aplicatia 'Inspectorul Padurii' poate fi descarcata incepand de astazi direct de pe Google Play, pe orice telefon cu Android. Aplicatia este functionala in acest moment si am decis ca in urmatoarea luna sa se deruleze in stadiul pilot pentru a fi siguri ca functioneaza la parametrii la care a fost gandita. Dupa parerea mea, aplicatia pe care o lansam astazi vine ca o completare fireasca si necesara a 'Radarului Padurilor'. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon daca un camion sau altul, care transporta masa lemnoasa, o face cu acte in regula sau nu", a afirmat ministrul Mediului.