Un politist local din Craiova a fost ranit de un sofer care a refuzat sa se conformeze indicatiilor acestuia si a plecat in tromba, acrosandu-l si tarandu-l pe politist cu masina circa 8-10 metri pe Str. A.I. Cuza din centrul orasului, relateaza Agerpres.

Potrivit Politiei Locale Craiova, soferul parcase pe trecerea de pietoni din dreptul Teatrului National si a refuzat sa mute masina la observatia politistului, iar cand agentul i-a cerut actele, acesta a mers la autoturism sub pretextul ca ia documentele, insa a plecat in tromba, acrosandu-l si tarandu-l mai multi metri pe politistul care se afla cu mana pe usa. In momentul in care agentul s-a desprins de usa, soferul a inchis portiera si si-a continuat drumul.

"In urma evenimentului, politistul, in varsta de 47 de ani, a suferit rani usoare la brate si picioare, care, potrivit datelor IML, necesita 6-8 zile de ingrijiri medicale", a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, seful Politiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Politistii Biroului Rutier Craiova l-au prins pe sofer intr-un timp foarte scurt, fiind vorba de un barbat de 36 de ani din comuna Varvoru de Jos. Cazul a fost preluat de un un procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, iar barbatul a fost retinut pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunii de ultraj, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arest preventiv.

Potrivit News.ro, in 2010, soferul care l-a ranit pe politist a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce a accidentat mortal un barbat.