Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei- editia a patra se lanseaza luni, 25 iulie, pentru 200 de tineri studenti si absolventi romani, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Biblioteca Nationala a Romaniei, potrivit unei note de informare prezentate miercuri Executivului.

Cei 200 de stagiari din promotia 2016 a Programului provin din 20 de universitati romanesti, precum si din alte 32 de universitati din Europa, Asia si America de Nord. Ei au fost admisi dupa un proces riguros de selectie din cei peste 7400 de tineri studenti si absolventi ai universitatilor din Romania si din strainatate, care si-au manifestat interesul de a participa in 2016 la Programul de Internship. Inscrierile s-au desfasurat in perioada 19 februarie - 15 mai iar cele doua etape de selectie au fost finalizate pana la data de 8 iulie.

Scopul Programului este de a familiariza tinerii cu administratia publica, de a le oferi acestora competente si abilitati specifice, implicandu-i in procesele de imbunatatire a actului administrativ. Dincolo de activitatea zilnica in cadrul institutiilor-gazda, stagiarii vor avea oportunitatea sa participe la discutii, mese rotunde si conferinte in prezenta unor inalti oficiali romani, precum si la training-uri, workshop-uri tematice si competitii.

Luand in considerare recomandarile formulate in rapoartele de internship de catre absolventii editiilor anterioare, pe parcursul celor doua luni ale Programului de Internship, participantii vor beneficia de o bursa lunara in cuantum de 1.000 lei/luna. De asemenea, prin Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, echipa de organizare va intermedia cazarea stagiarilor interesati de aceasta facilitate.

Programul se va incheia pe 22 septembrie 2016, iar absolventii se vor alatura unei retele alumni de lideri emergenti si vor putea continua interactiunea profesionala si personala, inclusiv dupa finalizarea stagiului.

Programul Oficial de Internship al Guvernului a debutat in 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitatile din cadrul Palatului Victoria. In 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, avand ca beneficiari 159 de stagiari. In 2015, alti 300 de studenti si tineri absolventi au avut oportunitatea sa faca parte din administratia centrala, in cele 73 de institutii implicate. Detalii suplimentare privind Programul de Internship al Guvernului sunt disponibile pe pagina oficiala http://internship.gov.ro/.