Guvernul a selectat 200 de stagiari pentru programul de internship

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 20 iulie 2016, 14:53 Actualitate | Esenţial

Programul Oficial de Internship al Guvernului Romaniei- editia a patra se lanseaza luni, 25 iulie, pentru 200 de tineri studenti si absolventi romani, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Biblioteca Nationala a Romaniei, potrivit unei note de informare prezentate miercuri Executivului.

Cei 200 de stagiari din promotia 2016 a Programului provin din 20 de universitati romanesti, precum si din alte 32 de universitati din Europa, Asia si America de Nord. Ei au fost admisi dupa un proces riguros de selectie din cei peste 7400 de tineri studenti si absolventi ai universitatilor din Romania si din strainatate, care si-au manifestat interesul de a participa in 2016 la Programul de Internship. Inscrierile s-au desfasurat in perioada 19 februarie - 15 mai iar cele doua etape de selectie au fost finalizate pana la data de 8 iulie.

Scopul Programului este de a familiariza tinerii cu administratia publica, de a le oferi acestora competente si abilitati specifice, implicandu-i in procesele de imbunatatire a actului administrativ. Dincolo de activitatea zilnica in cadrul institutiilor-gazda, stagiarii vor avea oportunitatea sa participe la discutii, mese rotunde si conferinte in prezenta unor inalti oficiali romani, precum si la training-uri, workshop-uri tematice si competitii.

Luand in considerare recomandarile formulate in rapoartele de internship de catre absolventii editiilor anterioare, pe parcursul celor doua luni ale Programului de Internship, participantii vor beneficia de o bursa lunara in cuantum de 1.000 lei/luna. De asemenea, prin Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, echipa de organizare va intermedia cazarea stagiarilor interesati de aceasta facilitate.

Programul se va incheia pe 22 septembrie 2016, iar absolventii se vor alatura unei retele alumni de lideri emergenti si vor putea continua interactiunea profesionala si personala, inclusiv dupa finalizarea stagiului.

Programul Oficial de Internship al Guvernului a debutat in 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitatile din cadrul Palatului Victoria. In 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, avand ca beneficiari 159 de stagiari. In 2015, alti 300 de studenti si tineri absolventi au avut oportunitatea sa faca parte din administratia centrala, in cele 73 de institutii implicate. Detalii suplimentare privind Programul de Internship al Guvernului sunt disponibile pe pagina oficiala http://internship.gov.ro/.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1445 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri