Premierul Dacian Ciolos a afirmat, marti, ca "lipsa de omenie" de la Spitalul de Arsi, "sistemul criminal" de la Hexi Pharma, precum si cazul de sclavie de la Berevoiesti nu sunt probabil incidente izolate, ci sunt doar cele care au iesit la suprafata, iar autoritatile trebuie sa intervina ferm, insa conteaza si atitudinea cetatenilor. Premierul a spus, in deschiderea evenimentului organizat pe tema Strategiei Nationale Anticoruptie, ca situatiile descoperite la Spitalul de Arsi, la firma Hexi Pharma si la Berevoiesti sunt o imagine a sistemului din Romania, fiind exemple, insa nu cazuri izolate, potrivit News.ro.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Lipsa de integritate, lipsa de omenie, neglijenta, nepasare. Asta am vazut cu totii zilele acestea la Spitalul de Arsi pacienti care erau tinuti in conditii inumane. (...) Stiu ca domnul ministru le are in vedere, chiar daca nu vor fi facute miracole in cateva zile sau in cateva luni, dar e un proiect care sa porneasca de la aceasta realitate, proiect de investitii pe care noi il vom incepe", a spus Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a vorbit si despre cazul Hexi Pharma, unde interese de afaceri au dus la crearea "unui sistem criminal": "Justitia trebuie sa se exprime, dar, din ceea ce am putut constata la nivel administrativ, putem trage anumite concluzii", a spus el.

Dacian Ciolos a mentionat si cazul de sclavie de la Berevoiesti, care arata "atitudinea noastra individuala si ca societate". "Situatia de la Berevoiesti vorbeste foarte mult despre noi ca societate si indiferenta individuala si modul in care anumite autoritati locale au actionat sau nu au actionat".

Primul ministru spune ca in toate aceste cazuri este nevoie de o atitudine ferma si clara din partea autoritatilor statului, iar Guvernul a incercat sa demonstreze ca nu ramane indiferent, dar a atentionat: "Nu este suficient, pentru ca aceste cazuri sunt doar cele care au iesit la suprafata si foarte probabil ele nu sunt cazuri izolate".

"E vorba de un mod in care sistemul, ca atare, trebuie sa evolueze prin tendinta pe care o vom imprima si o imprimam noi prin atitudinea noastra. Aceste abateri de la integritate, in timp, ne vulnerabilizeaza, ne dezumanizeaza, dar ne si vulnerabilizeaza fata de cei care folosesc aceste slabiciuni pentru alte interese decat cele de a ne construi noi un viitor mai bun ca societate", a subliniat Dacian Ciolos.