Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arsi din Bucuresti care a dat presei filmarea cu pacientul care avea o rana invadata de viermi, publicata in premiera de jurnalistul Catalin Tolontan, a fost audiata marti la Politia Capitalei, care incearca sa stabileasca daca moartea a doi pacienti la unitatea medicala - barbatul care apare in filmare si care avea larve pe rani si o femeie careia i s-a facut transfuzie cu o grupa de sange gresita - a fost provocata sau nu de erori medicale. "Am colegi care vor sa ma linseze", a afirmat Camelia Roiu la iesirea de la audieri. Medicul a mai povestit ca a facut numeroase sesizari dupa incendiul din clubul Colectiv, in conditiile in care la Spitalul de Arsi a fost internat un numar mare de pacienti, insa nu a fost luata in serios si, mai mult, a primit amenintari de la un fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Pacient mancat de viermiFoto: Gazeta Sporturilor

Camelia Roiu este medic anestezist la Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Bucuresti.

"Am colegi care vor sa ma linseze, dar am si colegi pe care ii stimez si care sunt profesionisti adevarati. Colegii lasi care nu recunosc ce se intampla acolo sa isi aminteasca ca sunt medici, trebuie sa isi faca datoria si cea mai mare satisfactie o ai cand salvezi un pacient. Autoritatile stiau ce se intampla in spitalul asta", a declarat medicul Camelia Roiu.

Seful Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, Adrian Stanculea, si asistenta-sefa a aceleiasi sectii au fost si ei audiati zilele trecute la Politia Capitalei dupa ce au fost deschise doua anchete privind activitatea unitatii medicale.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Politia Capitalei fac investigatii in doua dosare: unul de moarte suspecta, deschis dupa aparitia unei inregistrari cu un bolnav pe ranile caruia se aflau larve, si un altul de ucidere din culpa, deschis dupa decesul unei femei care initial ar fi fost supusa unei transfuzii gresite de sange.

Inspectia Sanitara a decis joia trecuta suspendarea activitatii Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Arsi si a dispus amenzi contraventionale in valoare de 6.000 de lei.

Ministrul Sananatii, Vlad Voiculescu, a declarat saptamana trecuta ca a luat in calcul inchiderea Spitalului de Arsi, unde s-au inregistrat mai multe cazuri cutremuratoare, dar acest lucru este imposibil.

Intrebat unde ar fi tratate eventualele victime ale unei explozii, in cazul inchiderii spitalului, Vlad Voiculescu a spus ca "in strainatate", si a recunoscut ca "Romania are o problema ca tara".