Zeci de detinuti incarcerati la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi refuza hrana duminica, iar trei dintre ei s-au urcat din nou pe acoperisul cladirii principale a institutiei, anunta News.ro. Protestele la Penitenciarul iesean au continuat si duminica, cateva zeci de detinutii refuzand masa, in semn de protest fata de conditiile din aceasta unitate, sustin surse din cadrul institutiei.

Totodata, trei detinuti au protestat, timp de cateva ore, pe acoperis.

Detinutii ieseni cer in continuare demisia sefului Penitenciarului Iasi, Marius Vulpe, desemnat de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, ca director al Autoritatii Nationale a Penitenciarelor, incepand cu 1 august.

Protestele detinutilor la Penitenciarul din Iasi au inceput luni, cei incarcerati formuland si o lista cu revendicari pe care au inaintat-o conducerii institutiei.

Printre solicitari se numara cresterea calitatii hranei oferite detinutilor, program extins de vizionare TV si stoparea agresiunilor gardienilor la adresa celor incarcerati la Penitenciarul Iasi.

Vineri, un detinut a incercat sa se sinucida, inghitind mai multe medicamente si taindu-se cu o lama pe brate, insa nu s-a stabilit daca gestul barbatului are legatura cu protestele declansate la inceputul saptamanii in Penitenciarul Iasi.

De cateva zile, conducerea penitenciarului iesean nu a mai oferit nici o informatie legata de protestul detinutilor.

Proteste similare au avut loc, in aceasta saptamana, in mai multe penitenciare din tara.