Cea de-a treia consultare regionala privind viziunea si obiectivele de tara in domeniul educatiei si cercetarii (2018-2030), parte din proiectul "Romania Educata", se va desfasura luni, incepand cu ora 09:30, la Brasov, informeaza Administratia Prezidentiala. Consultarea are ca tema "Cariera didactica in invatamantul preuniversitar".

Klaus Iohannis, la o scoala din jud. BacauFoto: Presidency.ro

Evenimentul va reuni reprezentanti ai institutiilor de invatamant superior, manageri si cadre didactice din invatamantul preuniversitar, elevi, studenti, parinti, agenti economici si reprezentanti ai organizatiilor nonguvernamentale, preponderent din Regiunea de dezvoltare Centru.

"Regandirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major in recredibilizarea profesiei si in cresterea atractivitatii acesteia, in a mentine si aduce la catedra acei dascali dedicati si profesionisti de care este nevoie intr-un invatamant preuniversitar de calitate. Sper ca, in urma discutiilor, sa avem o prima imagine asupra modului in care putem recladi cariera didactica, cu efect pozitiv asupra evolutiei si, evident, asupra rezultatelor copiilor", a declarat presedintele Klaus Iohannis, in discursul sustinut la intalnirea de lucru pe tema "Siguranta publica in spatiile de invatamant preuniversitar".

Dezbaterea regionala privind "Cariera didactica in invatamantul preuniversitar" este organizata de catre Administratia Prezidentiala, in parteneriat cu Ministerului Educatiei si cu sprijinul Universitatii Transilvania din Brasov.