Un incendiu a izbucnit in noaptea de sambata spre duminica la pensiunea- restaurant 'Lir' din zona de agrement 'Trei Insule', situata in apropierea municipiului Arad, pompierii stabilind dupa primele cercetari ca focul a fost pus intentionat de o persoana necunoscuta, a informat capitan Geoge Plesca, purtator de cuvant al ISU Arad, potrivit Agerpres.

Incendiul a fost sesizat in jurul orei 2,00, la ora aceea in pensiune aflandu-se circa 14-16 persoane, inclusiv personalul.

Persoanele aflate in pensiune au iesit din cladire si au sunat la telefonul unic de urgenta 112. Una dintre persoane a avut nevoie de ingrijire medicala, acuzand dureri la spate si la picioare intrucat s-a ranit la iesirea din cladire in momentul cand a sarit peste un gard.

'Detasamentul de Pompieri Arad a trimis la fata locului doi ofiteri si 16 subofiteri cu doua autospeciale, una de capacitate medie si o alta de capacitate marita; o autospeciala de salvare si interventie la inaltime, o autospeciala cu motopompa, o autospeciala SMURD si cateva ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judetean Arad', a declarat presei duminica, capitan George Plesca.

Interventia pompierilor a durat aproximativ trei ore.

Potrivit sursei citate, pompierii au constatat ca incendiul a izbucnit in spalatorie, iar de acolo s-a extins la doua camere ale pensiunii. Spalatoria si bunurile din cele doua camere la care s-a extins incendiul (paturi, mobilier etc.) au ars in incendiu. De asemenea, alte patru camere au suferit stricaciuni din cauza fumului.

'In urma primelor cercetari efectuate de pompierii militari privitor la cauzele incendiului, s-a stabilit ca focul a fost pus cu intentie, de catre persoane necunoscute', afirmat purtatorul de cuvant al ISU Arad.

Cercetarile continua in vederea depistarii persoanei (sau persoanelor) care au incendiat pensiunea-restaurant.