Ministerul Mediului a dat sambata acceptul prefectului Ciprian Bancila pentru impuscarea ursului care in urma cu doua zile a atacat un barbat aflat in padure la marginea cartierului brasovean Racadau, informeaza Agerpres.

Sambata dupa-amiaza, s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, pentru a informa cu privire la acest demers.

"Reprezentantii Jandarmeriei s-au deplasat in zona pentru a asigura perimetrul si pentru a indeparta oamenii care se afla in apropiere. Ma voi deplasa si eu in zona respectiva impreuna cu echipele care vor actiona pentru recoltarea ursului. Speram ca acesta sa revina in aceasta seara in locul in a avut loc incidentul", a precizat, pentru AGERPRES, prefectul Ciprian Bancila.

Reprezentantul Regiei Locale a Padurilor Kronstadt, Cosmin Dida, a afirmat pentru AGERPRES ca sambata, in jurul orei 13,00, ursul a atacat din nou, in aceeasi zona, un barbat care era insotit de caine. Ursul s-a napustit asupra cainelui pe care l-a ranit, timp in care barbatul a alergat spre masina sa aflata in apropiere.

"Ursul era sa ne atace si pe noi vineri seara, in jurul orei 20,00. Eram in zona respectiva pentru monitorizare. Am scapat doar cu fuga", a spus Cosmin Dida.

Un barbat atacat joi de urs se afla internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta unde a fost operat pentru ca avea traheea fisurata.

Specialistii Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Silvicultura de la Brasov spun ca in zona, pe o suprafata de cativa kilometri, se afla trei ursi.

Turistilor si localnicilor care ies la plimbare in zonele impadurite li se recomanda: evitarea plimbarilor in zonele unde este indicata prezenta ursilor, utilizarea doar a traseelor si potecilor marcate sau a drumurilor forestiere cu acces public, plimbarea in grup si numai in timpul zilei, evitarea plimbarilor dimineata devreme si seara tarziu, cei care se plimba sa faca galagie, sa fluiere, sa cante in timp ce merg prin padure, daca observa urme de urs sa se intoarca pe drumul pe care au venit. AGERPRES/(AS - autor: Jana Pintili, editor: Claudia Stanescu)