Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a actualizat atentionare cod portocaliu si cod galben de ploi torentiale emisa in urma cu o zi si a emis o atentionare cod galben de canicula pentru sud-estul tarii. Duminica sunt asteptate furtuni in nordul si centrul tarii, precum si in zonele montane.

Cod galben si cod portocaliu de furtunaFoto: ANM

Cod galben de instabilitate atmosferica, valabila de sambata la ora 11:00 pana dumininica la ora 8:00

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, precum si in Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Oltenia.

Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferica, valabil de sambata la ora 15:00 pana dumininica la ora 6:00

In judetele Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Valcea si zona de munte a judetului Arad, ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 60...70 l/mp.

Informare meteo de instabilitate atmosferica accentuata, duminica, intre orele 8:00 - 23:00

Atentionare de furtuna

Atentionare de furtuna

Foto: ANM

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va manifesta in nordul si centrul tarii, precum si in zonele montane. Mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, vor fi intervale cu averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, iar cantitatile de apa vor cumula local 20 l/mp si izolat vor depasi 30...40 l/mp.

Cod galben de canicula, sambata, in sud-estul tarii

In cursul zilei de sambata va mai fi canicula, local, in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei.

Cod galben de canicula

Cod galben de canicula

Foto: ANM

Temperaturile maxime vor atinge 35 si izolat 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, astfel incat disconfortul termic se va mentine accentuat.

Nota: Duminica, 17 iulie, in estul si sudul Moldovei, la amiaza se vor atinge temperaturi de 35....36 de grade, vremea va deveni caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic se va accentua.