Compania Tarom ia în calcul anularea zborului RO 263 către aeroportul Ataturk din Istanbul, de sâmbătă, de la ora 16:25, în condițiile în care informația primită de la reprezentantul companiei la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliție de frontieră, iar la turnul de control nu sunt controlori de trafic, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al operatorului aerian național, Georgeta Dinu.

Avion TaromFoto: Agerpres

"Informația emisă de Eurocontrol este că pentru aeroportul Istanbul nu există reglementări aplicabile. Informația primită de la reprezentantul TAROM la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliție de frontieră și că la turnul de control nu sunt controlori de trafic", a spus Georgeta Dinu.

Ea a precizat că Tarom va anunța în scurt timp decizia referitoare la anularea cursei RO 263.

"Tarom va veni cu o decizie în scurt timp. Sfătuim pasagerii noștri să urmărească pagina noastră de Facebook. Celorlalți români aflați în Turcia le recomandăm să vizioneze site-ul Ministerului Afacerilor Externe", a subliniat ea.

Reprezentantul Tarom a adăugat că sâmbătă dimineață nu se înregistrau probleme de survol deasupra spațiului aerian al Turciei, iar pe aeroporturile din Bodrum și Antalya se operează normal.

Șase zboruri din și către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparținând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 și 10:00 (Turkish Airlines) și la 8:35 (Tarom).

De asemenea, și la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleași companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, și zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Consulatul General al României la Izmir a anunțat sâmbătă că punctele de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria și Grecia, pe sensul de ieșire din Turcia, sunt închise, însă a precizat că aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter - Bodrum, Antalya.

"Potrivit informațiilor obținute în această dimineață de la Poliția de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya). Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieșire, atât spre Bulgaria, cât și spre Grecia. Reprezentanții Poliției de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir.