Spania va mentine nivelul 4 de alerta terorista -"risc ridicat"- pe o scara de la 1 la 5, cu adoptarea de masuri de consolidare a securitatii la frontierele cu Franta, pe aeroporturi si in zonele turistice, informeaza Ministerul roman al Afacerilor Externe, intr-o alerta de calatorie emisa vineri, informeaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia a fost anuntata dupa ce autoritatile spaniole au convenit unanim ca este necesara mentinerea acestui nivel de alerta, adoptat in iunie 2015, cu mentiunea ca nu exista indicii de atentat iminent in Spania.

"In cooperare cu autoritatile franceze, masurile de intarire a securitatii la frontiere (care se aplicau deja si care ar fi urmat sa se incheie la 26 iulie 2016) se vor mentine pana cand se va estima necesar. De asemenea, se vor adopta masuri de intarire a securitatii in infrastructurile aeroportuare, locurile cu mare afluenta de persoane si zonele turistice", precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea site-ului institutiei si reaminteste ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" cu informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale