42 de persoane, dintre care opt agenti de politie si 19 instructori auto, au fost trimisi in judecata, vineri, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti in dosarul "mita pentru permise", pentru infractiuni de luare si dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta, informeaza Mediafax.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au finalizat cercetarile in dosarul "mita pentru permise", ancheta in care, in decembrie 2015, au retinut 20 de persoane si au cerut arestarea a 16 dintre ele, printre care si sapte agenti de la Directia Permise de Conducere.

Un numar de 42 de persoane, printre care opt agenti de politie si 19 intructori auto, au fost trimisi in judecata, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"In urma cercetarilor desfasurate in cauza ca urmare a denunturilor formulate si sesizarilor din oficiu au fost descoperite mai multe persoane (instructori auto si lucratori de politie din cadrul Serviciul Public Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti) care realizau obtinerea permiselor de conducere, ca urmare a promovarii probei practice a traseului, in schimbul unor sume de bani provenite de la candidati.", se spune in comunicatul Parchetului.

Anchetatorii sustin ca elevii care vroiau sa promoveze fraudulos examenul pentru obtinerea permisului de conducere au remis sume cuprinse intre 250-350 de euro unor instructori care au pretins ca au influenta asupra politistilor examinatori.

" Inainte de momentul examenului, instructorul auto discuta cu politistul examinator (fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor care are <> la lucratorul de politie respectiv si este desemnat de acesta ca si <> sau <>) pentru a-i face acestuia cunoscuta identitatea elevului pentru care s-a realizat interventia. Totodata, in acest moment, politistul examinator solicita, in mod formal, informatii cu privire la abilitatile practice de conducere ale elevului, intrucat politistii examinatori nu isi asuma obligatia de a promova un candidat daca acesta nu stie sa conduca la un nivel elementar, indiferent de natura interventiei realizate.", noteaza anchetatorii in descrierea presupusului mod de operare.

Procurorii noteaza in rechizitoriul de trimitere in judecata ca intructorii auto se intalneau cu politistii examinatori, pentru a le inmana sumele de bani, in locuintele agentilor sau " locuri si in momente prestabilite".

"Din sumele primite de la fiecare elev instructorii remit ulterior politistilor examinatori desemnati ca si examinatori pentru proba practica sume cuprinse intre 150-200 de euro, restul sumei reprezentand pretul interventiei sale si a celorlalti intermediari care au actionat pe parcurs.", se arata in comunicat.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.