In vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte gradul de instabilitate atmosferica va fi pronuntat, iar in Banat, Crisana si in jumatatea de vest a Olteniei, vremea va fi mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data, informeaza Mediafax citand ANM.

Sambata

In tara

In vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, precum si la munte gradul de instabilitate atmosferica va fi pronuntat, iar in Banat, Crisana si in jumatatea de vest a Olteniei, vremea va fi mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp, iar in nordul Olteniei, jumatatea de vest a Transilvaniei si in nordul Crisanei se vor cumula peste 60...70 l/mp.

In restul tarii, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe spatii restranse, mai ales spre seara si la inceputul noptii. Dar, in regiunile sud-estice, in mare parte din zi, disconfortul termic va fi ridicat, in conditiile in care indicele temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80, iar canicula va persista in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei, unde maximele termice vor atinge izolat 37 de grade, plecand de la 20 de grade in Banat si Crisana.

Vantul va prezenta intensifcari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul ploilor acestea vor fi puternice si trecator va lua chiar aspect de vijelie. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade.

Bucuresti

Vremea se va mentine caniculara, iar disconfortul termic va fi ridicat in cea mai mare parte a zilei. Temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar minima de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil cu innorari mai ales in cursul noptii, cand probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice va fi in crestere. Vantul va sufla slab si moderat, unele intensificari in prima parte a intervalului.

Duminica

In regiunile vestice si sud-vestice, cerul va fi mai mult noros si local va ploua in general slab. In nordul si in centrul tarii, in zona montana si submontana instabilitatea atmosferica va creste in special in a doua parte a zilei si la inceputul noptii si se va manifesta prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si va cadea grindina. Fenomenele pot fi mai severe in zona Carpatilor Orientali, in nordul si in centrul Moldovei.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Din punct de vedere termic, in estul si sud-estul tarii va fi o zi calduroasa, izolat caniculara dupa-amiaza in sudul si in estul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, in schimb in regiunile vestice vremea va fi racoroasa.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19...20 de grade in Dealurile Banatului si ale Crisanei si 36 de grade in estul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse intre 13 si 19 grade, mai ridicate in sud-est, cu 22...23 de grade pe litoral.