Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost vineri dimineata in vizita la Spitalul de Arsi, acolo unde inspectorii DSP au decis inchiderea sectiei de Anestezie Terapie Intensiva ca urmare a scandalului legat de bolnavul filmat cu larve pe rani, informeaza Mediafax.

Vlad VoiculescuFoto: Privesc.eu

Ministrul Sanatatii a ajuns, in jurul orei 10.00, la Spitalul de Arsi din Capitala, acolo unde inspectorii Directiei de Sanatate Publica au decis inca de joi seara inchiderea sectiei ATI. Legat de situatia bolnavului filmat cu larve pe rani, imagini facute publice pe site-ul tolo.ro, ministrul a declarat, intr-un interviu televizat, ca este irelevanta declaratia medicului Stanculea, care a spus ca nu viermii sunt cauza decesului pacientului.

"Omul a murit, modul in care au aparut larvele, asta e in neregula. Este o chestiune care tine de management, managerul trebuie sa fie un bun gospodar, sa nu aiba titluri, nu trebuie sa aiba titluri, oricine ar fi medic, in orice spital, daca conditiile nu sunt in masura sa serveasca pacientul inseamna ca avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greseala de management, nu se poate vorbi de o problema de finantare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problema de bun simt. Sa pui o plasa la geam o poti face in pauza de masa", a spus Voiculescu la Digi24.

Seful Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi din Bucuresti, Adrian Stanculea, si asistenta-sefa a aceleiasi sectii sunt audiati la Politia Capitalei dupa ce au fost deschise doua anchete privind activitatea unitatii medicale.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Politia Capitalei fac investigatii in doua dosare: unul de moarte suspecta, deschis dupa aparitia unei inregistrari cu un bolnav pe ranile caruia se aflau larve, si un altul de ucidere din culpa, deschis dupa decesul unei femei care initial ar fi fost supusa unei transfuzii gresite de sange.

Inspectia Sanitara a decis joi suspendarea activitatii Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Arsi si au dispus amenzi contraventionale in valoare de 6.000 de lei.