Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca e nevoie de "regandirea sistemului de formare a profesorilor" si a spus ca dezbaterile publice din cadrul proiectului Romania Educata ar putea aduce "prima imagine asupra modului in care putem recladi cariera didactica".

"Saptamana viitoare, la Brasov, va avea loc o alta dezbatere pe tema carierei didactice in invatamantul preuniversitar. Regandirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major in recredibilizarea profesiei si in cresterea atractivitatii acesteia, in a mentine si aduce la catedra acei dascali dedicati si profesionisti de care este nevoie intr-un invatamant preuniversitar de calitate. Sper ca, in urma discutiilor, sa avem o prima imagine asupra modului in care putem recladi cariera didactica, cu efect pozitiv asupra evolutiei si, evident, asupra rezultatelor copiilor", a declarat Klaus Iohannis la o dezbatere desfasurata vineri dimineata la Cotroceni.

Iohannis a vorbit si despre siguranta in scoli si a criticat lipsa avizelor de securitate in multe institutii scolae: "O alta problema este reprezentata de avizele sanitare si autorizatiile de securitate la incendiu. Din primele date de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, am constatat ca putin peste o treime din cladirile destinate procesului educational au autorizatie de securitate la incendiu. Asta deoarece cadrul legal o impune numai pentru cladirile construite sau la care s-au adus modificari dupa anul 1998, ca si cum in celelalte cladiri nu ar fi tot scoala, nu ar fi tot copii".