Doi cetateni romani au fost raniti in urma atacului comis la Nisa, iar in prezent sunt spitalizati in orasul francez, a anuntat, vineri, Ministerul roman de Externe, intr-un comunicat. MAE roman mai arata ca, pana la acest moment, printre decedati, nu au fost identificati cetateni romani.

Lazar ComanescuFoto: MAE

Ora 10.20: Cei doi romani raniti in atentat sunt un cuplu. Ei au rani usoare, iar starea lor nu este grava.

Klaus Iohannis: "Sunt in stransa legatura cu autoritatile pentru a ma asigura ca cei doi romani raniti primesc toata ingrijirea de care au nevoie."

O echipa consulara a oficiului consular roman de la Marsilia s-a deplasat in cursul noptii la Nisa si este in legatura cu rudele persoanelor ranite, mai informeaza MAE.

"Se pare ca printre persoanele ranite din fericire, cel putin pana la momentul de fata, nu avem informatii ca ar fi victime cetateni romani. Stim doar ca exista doi cetateni romani care traiesc in Franta si care sunt raniti, dar sunt ingrijiti in spitalele de acolo, de la Nisa", a declarat ministrul de Externe Lazar Comanescu, la Digi24.

Ministrul nu a putut da mai multe informatii despre victime, spunand ca serviciile consulare sunt la Nisa si isi fac datoria si vor veni cu mai multe detalii. "Sunt informatiile pe care le avem. Tineti seama si de confidentialitatea unor informatii cu caracter personal", a completat Comanescu.

"Toate canalele de comunicare la care oamenii pot face recurs sunt in functiune", a mai precizat Lazar Comanescu.

Ministerul roman de Externe a pus la dispozitia cetatenilor romani contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, autoritatile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabila la numarul: +33 493722222.