Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitesti, dr. Vasile Stan, si directorul medical, dr. Dana Toader, si-au depus demisiile din functiile de conducere pe care le ocupau, la circa cinci luni de la scandalul copiilor cu sindrom hemolitic uremic, transmite Mediafax.

Spitalul de Pediatrie din PitestiFoto: Agerpres

Motivele invocate de catre dr. Vasile Stan si dr. Dana Toader sunt personale.

"Le multumesc pentru intreaga activitate domnului doctor Vasile Stan si doamnei doctor Dana Toader. Inteleg motivele personale pentru care s-au hotarat sa nu mai ramana la conducerea Spitalului de Pediatrie Pitesti, cu totul special il inteleg pe domnul doctor Vasile Stan. Urmeaza ca la inceputul saptamanii viitoare sa decidem pe cine delegam la conducerea spitalului, pana la ocuparea prin concurs a celor doua posturi de conducere", a declarat pentru Mediafax Dan Manu, presedintele Consiliului Judetean Arges, institutia care finanteaza Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Demisiile celor doi vin la aproximativ cinci luni dupa scandalul copiilor bolnavi de sindrom hemolitic uremic din judetul Arges care au fost transferati de urgenta la spitale din Capitala. Trei dintre bebelusi au murit, nici in acest moment nefiind foarte clara cauza mortii lor. La momentul respectiv, conducerea Spitalului de Pediatrie din Pitesti, precum si cea a DSP Arges au fost acuzate de lipsa de transparenta.