Vineri, in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei, va fi canicula iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat, informeaza ANM, citata de Mediafax.

In restul teritoriului, vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari de vant cu aspect de vijelie. Indeosebi spre seara si noaptea, in jumatatea de vest, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...80 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23...24 de grade, izolat in regiunile vestice, nordice si centrale si 37 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 11 si 21 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade, iar minima de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari indeosebi spre seara si noaptea.

La munte, vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari de vant cu aspect de vijelie. Indeosebi spre seara si noaptea, in Carpatii Occidentali, jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...80 l/mp.

La mare, vremea va fi calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 26 de grade.

Sambata

In jumatatea de vest a teritoriului, vremea se va mentine instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...80 l/mp. In restul tarii, vremea se va mentine calduroasa, caniculara in sud-est, unde si disconfortul termic se va mentine ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice vor aparea izolat, mai ales in a doua parte a intervalului.

Vantul va prezenta intensifcari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul ploilor, trecator va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19...20 de grade, in Banat si Crisana si 37 de grade, izolat, in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 13 si 23 de grade.

La munte, in Carpatii Occidentali, jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali, vremea se va mentine instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 50...80 l/mp. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice vor aparea pe arii restranse, mai ales in a doua parte a intervalului. Vantul va prezenta intensifcari temporare, iar in timpul ploilor, trecator va lua aspect de vijelie.

La mare, vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade, iar cele minime intre 22 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 27 de grade.

Duminica

La munte, vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in masivele estice si sud-estice, iar in rest, vor fi mai coborate decat mediile multianuale.

La mare, vremea se va mentine calduroasa si disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat cu intensificari noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 27 de grade.