Avocatul Poporului s-a autosesizat, joi, in cazul pacientului cu viermi in rani si al femeii care a murit dupa o transfuzie gresita, ambele semnalate la Spitalul de Arsi din Bucuresti, informeaza News.ro.

Institutia condusa de Victor Ciorbea face o ancheta cu privire la situatia de la Spitalul de Arsuri din Bucuresti, unde o pacienta ar fi decedat din cauza unei transfuzii gresite, iar un pacient a fost fotografiat avand o rana invadata de viermi.

"Sesizarea din oficiu si ancheta vizeaza posibila incalcare a articolului 22 si articolului 34 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii", precizeaza Avocatul Poporului.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din Bucuresti, in urma unei transfuzii de sange provenit de la donatori dintr-o alta grupa. Pacienta a fost internata in 13 iunie 2016, cand i s-a facut transfuzia. A doua zi a intrat in soc posttransfuzional, decesul survenind dupa o saptamana. Cazul a fost prezentat Directiei de Sanatate Publica abia in 27 iunie 2016, aminteste Avocatul Poporului.

In cel de-al doilea caz, site-ul Tolo.ro a publicat o imagine in care se vad viermi, cel mai probabil larve de muste, pe gatul unui pacient internat cu arsuri la Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului de Arsuri din Bucuresti.

Respectivul pacient a decedat, conform declaratiei purtatorului de cuvant al spitalului, Adrian Stanculea, insa nu din cauza larvelor.