Cinci cadre didactice din Drobeta Turnu Severin au fost condamnate, miercuri, de o instanta a Tribunalului Mehedinti pentru fraudarea examenului de Bacalaureat sesiunea de vara a anului 2013, informeaza Agerpres.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Surse judecatoresti au declarat pentru agentia de presa ca, printr-o sentinta pronuntata care poate fi atacata cu recurs, profesoarele Diana Loredana Albanasi, Ofelia Albanasi si Gabriela Moraru au fost condamnate la sase luni de inchisoare cu suspendare, Loredana Paula Tomoiescu, la un an inchisoare cu suspendare, iar fostul profesor Marius Albinasi, la patru ani inchisoare cu executare.

In baza rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, cele cinci cadre didactice sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, fals material, fals material in forma continuata, anchetatorii stabilind ca acestia, in calitate de membri ai unei comisii de examinare de la Colegiul Pedagogic "Stefan Odobleja" din Drobeta Turnu Severin, au comis peste 50 de acte ilegale prin care lucrarile unor absolventi de liceu au fost notate cu maximum de punctaj.

La perchezitiile efectuate in timpul desfasurarii probei la Limba si literatura romana, politistii au ridicat de la domiciliile acestora mai multe probe, numai de la prof. Marius Albanasi acestia confiscand 2.250 euro, echivalentul in lei al sumei de 1.600 euro si mai multe bunuri primete de acesta in schimbul serviciilor oferite unor candidati la Bacalaureat.

Potrivit acelorasi surse, cei cinci profesori sunt obligati sa achite statului cheltuieli judiciare in valoare de 7.615 lei, aceeasi instanta hotarand anularea unui numar de 26 de lucrari care au facut obiectul infractiunilor apartinand absolventilor favorizati de cei in cauza.