webPR Primul curs de EEG pentru asistenți medicali din cadrul proiectului „Telemedicina în Epilepsie” a avut loc la Cluj-Napoca

de     Smile Media
Miercuri, 13 iulie 2016, 12:12 Actualitate | Esenţial

Primul curs de EEG
Foto: Telemedicina in Epilepsie
In perioada 4-8 iulie 2016, sub egida OAMGMAMR filiala Cluj-Napoca, cu sprijinul Societatii de Neuropatie Diabetica NEURODIAB, s-a organizat primul modul din cursul "Tehnici de inregistrare EEG pentru asistenti medicali". Seria de cursuri dedicate asistentilor medicali si tehnicienilor EEG face parte din proiectul "Telemedicina in Epilepsie", initiat de neurologul clujean Bogdan Florea, cu sprijinul Cluburilor Lions din Cluj-Napoca.

La cursul de "Tehnici de inregistrare EEG pentru asistenti medicali" au participat 34 de cadre medicale, asistenti si medici din intreaga tara. Notiunile teoretice de neurofiziologie fundamentala au fost puse in practica prin demonstratiile de inregistrare electroencefalografica si poligrafica de tip atelier "hands-on".

Pana acum, un prim demers al proiectului "Telemedicina in Epilepsie" a fost turneul in Romania al World Doctors Orchestra si cele trei concerte caritabile sustinute in luna mai a acestui an. Turneul World Doctors Orchestra in Romania a avut ca scop sprijinirea infiintarii retelei nationale de telemedicina pentru epilepsie, iar prin cele trei concerte caritabile sustinute in Cluj, Brasov si Bucuresti, a fost stransa suma de 90.000 de Euro. Din aceasta suma a fost finantat si primul curs de EEG pentru asistenti medicali.

Programul "Telemedicina in Epilepsie" se desfasoara pe perioada 2016-2018 si are ca scop atat achizitionarea de echipamente video EEG performante, crearea unei baze de date nationale a pacientilor cu epilepsie, cat si cresterea nivelului de pregatire a personalului medical dedicat in lupta contra epilepsiei.

"Dorim ca in acest mod sa ne asiguram ca nu sunt diferente semnificative  intre regiuni si orase  din tara, in maniera de inregistrare EEG, de abordare a persoanelor cu epilepsie, in maniera in care se monitorizeaza in timp tratamentul pe care il urmeaza aceste persoane. Primele cinci zile de cursuri au fost dedicate intelegerii mecanismelor de baza, a fenomenelor fiziologice, structuri anatomice responsabile. Primele inregistrari EEG practice au fost analizate si comentate de catre cei mai experimentati, iar prezenta Profesorului Florin Amzica de la Universitatea Montreal a ridicat standardele peste cele mai optimiste asteptari", a declarat Dr. Bogdan Florea,  initiator al proiectului Telemedicina in Epilepsie.

Umatorul pas in consolidarea retelei de specialisti in epilepsie se va desfasura in perioada 12-16 decembrie 2016, cand va avea loc cel de-al doilea modul al cursului, dedicat semiologiei epilepsiei si tehnicilor de inregistrare speciala in EEG.

Epilepsia este o afectiune care se manifesta la nivelul creierului prin descarcari electrice anormale ale sistemului nervos. Ea afecteaza mai multe persoane decat scleroza multipla, paralizia cerebrala, distrofia musculara si boala Parkinson la un loc. La nivel global, se estimeaza 65 de milioane de pacienti, iar in Romania specialistii aproximeaza 400.000 de pacienti. Dintre acestia doar 150 de mii sunt inregistrati si urmeaza tratament medicamentos.

Mai multe informatii despre epilepsie si modalitatea de sprijinire a infiintarii retelei de telemedicina puteti gasi pe pagina www.epilepsy.ro.

[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

672 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri