Liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpana si din Deleni, judetul Constanta, au inregistrat promovabilitate zero la bacalaureat, iar la nivelul judetului patru candidati au obtinut medii de zece, scrie Mediafax. In aceeasi situatie a fost Liceului Tehnologic Apollonius din Petrosani, unde niciun elev nu a trecut examenul de bacalaureat, in timp ce la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ecaterina Prislop promovabilitatea a fost de 100%.

Promovabilitatea la nivelul judetului Constanta in aceasta sesiune de bacalaureat, inainte de contestatii, este de 60,52%, au anuntat, marti, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Astfel, la aceasta sesiune a bacalaureatului s-au inscris 5.122 de elevi, din care au fost prezenti 4.719, sapte fiind eliminati, iar 1.856 de elevi au fost respinsi.

Patru elevi, doi de la Colegiul National "Mircea cel Batran" si de doi de la Liceul Teoretic "Ovidius", au obtinut medii de 10.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de absolventii de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanta - 99,50% promovabilitate, Colegiul National "Mircea cel Batran" Constanta - 98,64%, Liceul Teoretic "Traian" Constanta - 95,93%, Colegiul National "Mihai Eminescu" Constanta - 94,01%, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanta - 92,66%, Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu" Constanta - 90,83% si Liceul Teoretic "George Calinescu" Constanta - 88,75%.

S-au inregistrat si unitati de invatamant cu promovabilitate zero, respectiv liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpana si din Deleni.

Comparativ cu promovabilitatea inregistrata in iulie anul trecut - 54,76%, la bacalaureatul din acest an cresterea este de aproape sase procente.

La Petrosani, doua extreme

Niciunul dintre cei 11 absolventi ai Liceului Tehnologic Apollonius Petrosani inscrisi la examenul bacalaureat nu a obtinut nota de trecere, in conditile in care dintre cei 11 candidati inscrisi, doi nu s-au prezentat, iar restul au obtinut medii sub 5.90.

Cea mai mare medie obtinuta de candidatii de la liceul privat din Petrosani este de 5,83, media minima necesara pentru promovarea examenului de bacalaureat fiind de 6.

Cei care urmeaza liceul privat din Petrosani primesc, in cazul in care termina cursurile, diploma de tehnician in activitati economice.

De partea cealalta, fetele pregatite la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ecaterina Prislop, care functioneaza in incinta Manastirii Prislop, au reusit sa promoveze examenul maturitatii. Aici, toate cele 10 candidate au obtinut medii de trecere, cuprinse intre 6,51 si 9,21.

Potrivit site-ului unitatii de invatamant, in seminar s-au format viitoare profesoare de religie, avocati, medici, profesoare de limba si literatura romana, economisti, asistenti sociali, la Prislop existand "o scoala vie, caci elevele, traind in mijlocul maicutelor, au prilejul de a invata pe viu credinta si trairea crestineasca".