Salvamontistii din Gorj i-au gasit, in urma unei actiuni care a durat aproximativ patru ore, pe turistii rataciti, in noaptea de duminica spre luni, in Muntii Parang, fiind vorba despre cinci persoane, care au fost conduse de salvatorii montani catre autoturismele cu care s-au deplasat in zona, informeaza Mediafax.

Salvatorii montani din judetul Gorj au reusit sa ajunga la turistii care s-au ratacit pe varful Parangul Mare.

Conform salvamontistilor, este vorba despre cinci persoane care au plecat de la Varful Parangul Mare catre zona Vaii Sunatoarea, unde si-au lasat masinile, insa nu au mai stiut sa inainteze din cauza intunericului.

"Toti sunt din Gorj si au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Au urcat dimineata, pe o vale care porneste din Crasna, au urcat cu masinile lor, iar la capatul vaii, unde s-a terminat asfaltul, au continuat drumul pe jos, dar distanta mare si diferenta de nivel au facut sa ajunga destul de tarziu pe varf. La intoarcere i-a prins intunericul si au crezut ca vad animale salbatice", a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Sabin Cornoiu, seful Salvamont Gorj.

Cei cinci turisti teferi au fost condusi la autoturisme.

"Au fost gasiti de salvamontisti pe una din culmile ce coboara din varf catre sud, la o altitudine de circa 2.000 de metri, fara probleme de sanatate, doar intr-o stare de panica cauzata de intuneric si de animalele salbatice pe care au incercat sa le tina la distanta, facand un foc cu hainele de schimb. Cei cinci au fost coborati cu ambulanta Serviciului Salvamont Gorj, pana in zona Vaii Sunatoarea, unde isi aveau masinile , dupa o actiune care a durat circa patru ore, incheindu-se luni, in jurul orei 03:30", a spus Sabin Cornoiu.

Cei cinci turisti rataciti in Muntii Parang au sunat la 112 cerand ajutor, pentru ca nu gaseau drumul catre cabana si le era teama de lupi.