Premierul Dacian Ciolos incepe luni un turneu asiatic, care va debuta cu o vizita oficiala in R.S. Vietnam, in perioada 11-14 iulie, ulterior urmand sa participe la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc in Mongolia, la Ulan Bator, in zilele de 15 si 16 iulie.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis duminica si citat de Agerpres, vizita in Vietnam are scopul de a relansa "relatia traditionala de prietenie" dintre cele doua tari, cu un accent special pe dinamizarea cooperarii economice si a schimburilor comerciale.

"Pe langa discutii bilaterale cu prim-ministrul, presedintele si alti demnitari vietnamezi, premierul Dacian Ciolos va participa la Forumul Economic Romania-Vietnam de la Hanoi, alaturi de o delegatie de peste 20 de reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, pentru a identifica noi oportunitati de afaceri cu parteneri vietnamezi si pentru a valorifica pe deplin viitorul acord de liber schimb UE-Vietnam", precizeaza sursa citata.

In privinta Summit-ului ASEM, Guvernul sustine ca acesta are ca tema principala - "20 de ani de ASEM: parteneriat pentru viitor prin conectivitate", cadru in care se va urmari "valorificarea dialogului dintre Europa si Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice in beneficiul ambelor parti".

Sursa citata mentioneaza ca premierul Ciolos va prezenta "argumentele in favoarea transformarii Romaniei intr-un punct nodal pentru proiectele de inter-conectare dintre Europa si Asia, fie ca vorbim despre infrastructura de transport de marfuri, de energie sau despre comunicatii".

In marja lucrarilor summit-ului, premierul Dacian Ciolos va avea o serie de intrevederi bilaterale cu omologi din state participante la reuniune.