Un sofer a fost prins de politisti sambata in timp ce circula cu o viteza de 181 km/h pe Autostrada 1, acestuia fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile si fiind amendat cu 1.125 de lei, informeaza Politia Romana, potrivit Mediafax.

"In zona kilometrului 86 al autostrazii A1, tronsonul Bucuresti - Ramnicu Valcea, un conducator auto a fost inregistrat de aparatul radar conducand cu viteza de 181 km/h. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda de 1.125 de lei, iar, ca masura complementara, politistii i-au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, politistii actioneaza in acest week-end, cu aparate radar mobile si de tip pistol, traficul fiind supravegheat si din aer, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne.

Politia Rutiera a dat vineri amenzi in valoare de peste doua milioane de lei, retinand 448 de permise de conducere, anunta institutia

"Au fost constatate 9.143 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.279.123 de lei. Pentru incalcarea normelor legale privind circulatia pe drumurile publice, au fost aplicate 8.523 de sanctiuni contraventionale, dintre care 56 pentru consum de alcool, 3.088 pentru incalcarea regimului legal de viteza, 102 pentru efectuarea neregulamentara a depasirii si 73 pentru neacordarea de prioritate pietonilor. Ca masura complementara, politistii au retinut 448 de permise de conducere, dintre care 77 pentru consum de alcool, 153 pentru viteza si 13 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata si au retras 228 de certificate de inmatriculare", anunta Politia Romana intr-un comunicat de presa.

De asemenea, a fost depistat un autoturism dat in urmarire dupa ce a fost reclamat ca fiind sustras. Totodata, politistii au constatat 169 de infractiuni, dintre care 129 la regimul sigurantei circulatiei pe drumurile publice si 40 de alta natura, mai anunta politistii.