Sapte membri ai unei grupari intitulate "Scara Rulanta", hoti de buzunare romani care au furat peste un milion de euro din buzunarele germanilor aflati la cumparaturi in supermarket-uri, au fost prinsi, in mai multe tari europene, cu ajutorul Politiei Romane, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, la data de 18 septembrie 2015 au fost demarate investigatiile intr-un caz complex, denumit "Scara Rulanta", privind o grupare infractionala formata din sapte persoane, initiata in Iasi, pentru a comite furturi din buzunare in incinta supermarket-urilor din Germania. Banii erau apoi transferati in Romania, prin servicii de transfer online, imediat dupa savarsirea faptelor, prejudiciul ridicandu-se la peste un milion de euro.

Prin cooperarea Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale cu autoritati judiciare din Europa, prin intermediul EUROPOL, s-a reusit prinderea tuturor celor sapte membri ai gruparii.

Astfel, la nivel european, a fost declansata o actiune ENFAST, cu scopul de a localiza si aresta persoanele respective, actiune la care au participat echipele FAST (serviciile de urmariri) din Germania, Romania, Italia, Franta, Spania, Austria si Portugalia.

La data de 26 octombrie 2015, au fost emise de catre autoritatile judiciare germane mandate europene de arestare impotriva celor sapte membri ai gruparii.

In urma cooperarii directe intre echipele FAST implicate, la data de 1 decembrie 2015 a fost facuta prima arestare. Primul dintre banuiti a fost prins, in urma unei actiuni, in Madrid, Spania.

Au urmat apoi si ceilalti membri ai grupului. In urma unei operatiuni desfasurate de Politia Romana, in colaborare cu autoritatile din Spania, un altul a fost prins, la doua zile, tot in Madrid. La data de 4 decembrie 2015, alti doi au fost arestati in Iasi.

Al cincilea banuit a fost arestat in Kiefersfelden - Germania, la data de 3 februarie 2016, in urma unui control la frontiera.

Celelalte doua persoane din grupare, un barbat si o femeie, au fost prinse de politistii romani, in Iasi, la data de 29 aprilie 2016.