Traficul rutier este intens sambata dimineata pe A2 Bucuresti - Constanta. In total, 21 de masini au fost implicate in aceasta dimineata in doua tamponari si un accident produse pe Autostrada Soarelui A2, anunta Centrul Infotrafic.

Autostrada Soarelui (arhiva)Foto: HotNews / Dan Popescu

In jurul orei 6:30, la kilometrul 114, în zona Drajna, pe sensul de mers către Constanţa, s-a produs o tamponare în care au fost implicate şapte autoturisme. De asemenea, în jurul orei 7:30, la kilometrul 109+900 de metri, s-a produs o altă tamponare în care au fost implicate nouă autoturisme.

Un alt accident în care au fost implicate cinci autoturisme s-a produs la kilometrul 106, tot pe sensul de mers către Constanţa. Circulaţia de pe banda a doua a fost deviată pe benzile unu şi de urgenţă, pana cand autovehiculele avariate au fost scoase pe banda de urgenţă.

Cauza probabilă a acestor accidente a fost nepăstrarea unei distanţe de siguranţă în mers.

Conducătorii auto care încheie coloanele formate sunt sfatuiti de politistii rutieri să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp. Pentru că spre Constanţa se circulă având lumina soarelui în faţă, trebuie mărită distanţa în mers.

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa nu opreasca nejustificat pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, sa porneasca luminile de avarie, sa se echipeze cu vesta reflectorizantă, sa scoata pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi sa amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.