Sase copii de la Complexul de Servicii Sociale "Sfantul Nicolae", aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, au intrat in sevraj pentru ca au ramas fara tratament, in urma arestarii preventive, la sfarsitul saptamanii trecute, a singurului medic psihiatru angajat in centrele sociale din Sectorul 1, a informat autoritatea locala prin intermediul unui comunicat.

"Medicul neuropsihiatru Ramona Gheorghe a fost arestata preventiv in cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai multi angajati ai Complexului de Servicii Sociale "Sfanta Maria", care vizeaza presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz in serviciu si delapidare. In conditiile in care medicul Ramona Gheorghe era singurul specialist psihiatru angajat in centrele sociale din Sectorul 1, si acesta cu jumatate de norma, copiilor nu a avut cine sa le mai prescrie medicatia necesara pentru afectiunile de care sufera. Ultimul control la copiii internati la Centrul "Sfantul Nicolae" a fost facut inainte de 23 iunie 2016, data la care a inceput urmarirea penala fata de medicul psihiatru, in conditiile in care, cel putin o data pe luna, copiii din toate centrele erau consultati de catre aceasta", mentioneaza Primaria Sectorului 1 in comunicat, potrivit Mediafax.

Primaria locala a precizat ca, la ora transmiterii comunicatului, doi dintre cei sase copii intrati in sevraj erau internati la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", iar patru se aflau la Centrul "Sfantul Nicolae".

In centrele de copii si adulti tineri (pana in 23 de ani) din Sectorul 1 exista 93 de persoane care urmeaza tratament neuropsihiatric, dintre care 12 la Complexul "Sfantul Nicolae".

"Mentionam ca, in afara celor sase copii de la Complexul "Sfantul Nicolae", nu exista riscul ca ceilalti minori sa intre in sevraj pentru ca acestia au fost evaluati medical la date diferite si sunt sub medicatie de specialitate", reiese din comunicat.

Primaria Sectorului 1 a anuntat ca, in perioada urmatoare, se va incerca identificarea unor cabinete medicale de specialitate de pe piata libera, unde minorii sa fie consultati neuropsihiatric si sa li se prescrie medicamentele de care au nevoie. Costurile consultatiei si tratamentului vor fi suportate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1.