Sambata, in nordul, nord-estul si centrul teritoriului, precum si in zona montana, vremea va fi in general instabila, informeaza ANM, citata de Mediafax. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporare, mai accentuate in cursul dupa-amiezii si al serii cand, pe arii relativ extinse, vor fi averse si descarcari electrice.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

In restul teritoriului, vremea va fi in general frumoasa si calduroasa, mai ales in zonele de campie, fenomene asociate instabilitatii atmosferice urmand sa apara, la inceputul noptii, local in regiunile est-sud-estice. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si vor fi conditii de caderi de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, dar de scurta durata, asociat averselor, si in restul regiunilor. Valorile termice maxime se vor incadra intre 22...23 de grade in Maramures si nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Olteniei, iar minimele intre 9...10 grade in depresiuni si 20 de grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, in orele serii, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Duminica, vremea va fi in general frumoasa, iar in sudul si sud-vestul tarii, local, se va mentine calduroasa, in timp ce in restul zonelor valorile termice se vor situa in jurul mediilor, climatologic, specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara in nord-estul teritoriului si in zona montana, indeosebi a Carpatilor Orientali unde, doar izolat, vor fi ploi de scurta durata, posibil si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23...24 de grade in Maramures si nordul Moldovei si 33 de grade in Oltenia, iar cele minime, in general, intre 9 si 19 grade.