Absolventii de liceu sustin vineri ultima proba a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului si specializarii, candidatii putand opta pentru una dintre disciplinele - Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si psihologie.

BAC 2016 Subiecte BiologieFoto: Hotnews

UPDATE Ministerul Educatiei a facut public baremul de corectare

Vezi si:

Subiectele si baremul la examenul de Biologie vegetala si animala

*Este posibil ca pe mobil fotografiile sa nu se afiseze in intregime

E d Bio Veg Anim 2016 Barem 10 LRO

Pentru sustinerea probelor scrise, in cele 473 de centre de examen organizate in acest sens, s-au inscris peste 137.300 de candidati din toate promotiile, noteaza Agerpres.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16,00). In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 16 iulie.

Ministerul Educatiei a precizat ca nu este permis accesul in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/ comunicare.

De asemenea, candidatilor le-a fost interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.