Spitalul Judetean Brasov a anuntat medicii unitatii ca, in perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operatiile pentru pacientii cu afectiuni cronice deoarece spitalul este in criza de anestezice, transmite Mediafax.

Managerul Spitalului Judetean Brasov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anuntat inca de luna trecuta ca spitalul este in criza de miorelaxante necesare pentru anestezii generale in cazul unor interventii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.

Spitalul a facut comanda pentru anestezici, care ar fi trebuit sa soseasca la sfarsitul lunii iunie, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar in prezent spitalul se afla in criza de anestezice.

"Cu aceasta problema se confrunta toate spitalele din tara, din cauza producatorilor si a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Intr-un caz, producatorul nu mai distribuie in Romania. Altul are discontinuitate in productie si livrare, iar al treilea nu mai are deloc", a spus dr. Neculoiu.

Totusi, exista promisiuni de la Ministerul Sanatatii ca pana pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice, potrivit sursei citate.