Ministerul Afacerilor Interne precizeaza ca plata taxelor pentru documentele care se elibereaza in aceeasi zi se poate face numai prin virament bancar, mandat postal sau numerar, informeaza Agerpres. Este vorba despre plata taxei de pasaport, precum si a tarifelor aferente confectionarii si valorificarii placilor cu numere de inmatriculare, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential, pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, contravaloarea certificatelor de inmatriculare, a autorizatiilor provizorii si a permiselor de conducere.

Potrivit MAI, in cazul platilor facute prin internet banking, serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor, precum si serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor vor lua masura temporara de a le verifica, pe baza informatiilor puse la dispozitie de catre Trezorerie.

''Masura este provizorie pana ce Trezoreria Romana va dezvolta sistemul informatic necesar validarii platilor efectuate direct de catre functionarii de la ghiseu. Avand in vedere ca pentru confirmarea tranzactiei efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru documentele care se elibereaza in aceeasi zi in care se depune cererea (pasaportul simplu temporar, permis de conducere etc.), recomandam cetatenilor sa utilizeze modalitati de plata a taxelor care permit dovada platii la momentul depunerii cererii'', adauga sursa citata.

Odata cu intrarea in vigoare a ordonantei privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cetatenii au la dispozitie sase modalitati de plata, printr-o singura operatiune.

Astfel, se poate face plata prin virament bancar, plata prin mandat postal, la orice oficiu, plata in numerar la casieriile Trezoreriei. Pentru Bucuresti, plata se efectueaza la casieriile Trezoreriei sector 5 din Bd. Natiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 si la ghiseele acesteia deschise special in sediul din soseaua Pipera nr. 49. De asemenea, se pot face plati in numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de aceste structuri), plati in numerar la casieriile Institutiei Prefectului (pentru pasapoarte) si plata prin internet banking.

Cetatenii care fac astfel de plati vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada platii generata la momentul efectuarii tranzactiei, fara certificarea de catre banca.