Ministrul Culturii, Corina Suteu, a afirmat ca ar fi necesara o intalnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru explicarea importantei evenimentelor culturale intr-un oras.

Corina SuteuFoto: Agerpres

"Eu, in orice caz, intentionez ca aceasta intalnire sa aiba loc. Si o sa explic, poate mai in detaliu, de ce. Pentru ca eu cred ca procesul capitalelor culturale a lansat in Romania, in fine, ideea ca e necesar ca orice mare oras sa aiba o strategie culturala care e o strategie de dezvoltare. Pentru mine, intalnirea cu doamna primar Firea e legata de explicarea acestei dimensiuni a importantei evenimentelor culturale intr-un oras. Si, mai ales, de explicarea felului in care se intalneste sistematizarea orasului cu modul in care exista evenimentele, in care institutiile culturale se inscriu in acest circuit si de ce ele produc calitatea vietii. Cred ca acesta e un subiect foarte putin tratat, el a fost relansat acum, odata cu competitia pentru capitalele culturale. Multe din orase nici macar nu isi puneau problema ca trebuie sa aiba o strategie culturala. Ele considerau ca trebuie sa aiba o strategie de dezvoltare urbana separata de strategia cultural", a declarat Suteu intr-un interviu acordat Agerpres, intrebata despre o eventuala intalnire cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a catalogat drept "cruciala" reintroducerea notiunii de dezvoltare culturala ca o "notiune a dezvoltarii strategice intr-un oras cum e Bucurestiul". "Ministerul Culturii nu e un organizator de eveniment, dar este un arhitect al modului in care cultura are importanta strategica", a adaugat Suteu.