Guvernul pregateste un nou pachet de simplificare legislativa, care va viza cu prioritate mediul economic, a anuntat miercuri premierul Dacian Ciolos, invitat in jurnalul TVR1.

Primul ministru a precizat ca a avut mai multe discutii cu sectorul privat si, cel mai probabil, acest pachet de simplificare va fi lansat in luna septembrie.

O alta reforma avuta in vedere de Guvern va viza functionarea administratiei, in conditiile in care, spune premierul Ciolos, "unor functionari le e teama sa isi asume unele responsabilitati pentru ca nici nu sunt clare".

Reforma administratiei, Codul administrativ si Codul de procedura administrativa pe care executivul le pregateste vor merge si in aceasta directie, a promis Dacian Ciolos, care a precizat ca vor fi "clarificate suprapuneri si contradictii pentru a da un un contur mai clar responsabilitatilor si obligatiilor" pe care functionarii le au.

Intrebat despre anuntul privind posibila renuntare de catre Canada a vizelor pentru romani, Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca se vor inregistra "progrese foate clare si decizii pana la finalul mandatului acestui guvern".

El a avertizat insa ca, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania are "anumite parghii" pe care nu va ezita sa le foloseasca.