Un lan de grau si miriste de pe o suprafata de aproximativ 50 de hectare au fost cuprinse de flacari miercuri in localitatea Valea Plopilor dupa ce un autotren care era incarcat cu cereale a luat foc, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, Cristian Virag.

"Pompierii giurgiuveni au fost alertati aproape de orele pranzului ca a izbucnit un incendiu intr-un lan de grau in care se afla si un tir incarcat cu grau si imediat au intervenit pompierii de la Garda Mihailesti. In prezent, actioneaza trei autospeciale cu apa si spuma de la Garda Mihailesti si de la Garda Calugareni pentru stingerea incendiului manifestat pe terenul agricol", a declarat Cristian Virag.

Conform acestuia, autotrenul a ars aproape in totalitate, fara a se inregistra victime.

Din primele cercetari efectuate a reiesit ca "incendiul a izbucnit de la tirul incarcat cu grau dupa care s-a extins la lanul de grau, dar nu se cunoaste cauza izbucnirii initiale a focului", a spus reprezentantul ISU Giurgiu, mentionand ca pompierii actioneaza de aproape doua ore pentru stingerea incendiului extins pe o suprafata de circa 50 de hectare.