Guvernul a aprobat continuarea Programului "Euro 200" privind achizitionarea de calculatoare

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 6 iulie 2016, 14:19 Actualitate | Esenţial

Programul "Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare continua si in 2016. Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezinta echivalentul in lei a sumei de 200 de euro si este destinat achizitiei de calculatoare.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi verde deschis. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea fundalului si seria bonului valoric sunt modificate prin Hotarare de Guvern.

Distribuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare are termen-limita data de 30 iulie, iar achizitia propriu-zisa se va putea face pana la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea "Euro 200" in anul 2016 este de 15 milioane de lei, pentru un numar total de 12.024 de beneficiari (elevi si studenti).

Programul "Euro 200" se deruleaza incepand cu anul 2004, in baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul financiar reprezinta echivalentul in lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente, fara a depasi valoarea computerului achizitionat. Ajutorul se acorda o singura data in cadrul unei familii.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

In cei 11 ani de aplicare a programului "Euro 200" au beneficiat de sprijin pentru achizitia de computere 293.373 de elevi si studenti.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

3910 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  NICE !!! (Miercuri, 6 iulie 2016, 14:37)

  healthycity [utilizator]

  Suma totala: 200*300.000 elevi=60 mil...o nimica toata pe langa 1 km de autostrada de 20 mil euro

  Eu zic sa-l extinda in toate satele si peste tot.
  Asta e nimic, pe langa beneficiile pe care o sa le aduca pe termen lung.

  Si sa extinda si programul de internet in zonele defavorizate.
  Pe access la informatie, se poate dexzvolta romania.
  Chiar si niste programe basic si gratuite de programare si antreprenoriat de baza....de la clasa primara. pe exemplul finalandei.

  program fff bun. Sa speram ca o sa continue.
  sume infime pentru buget si pentru viitorul pe care il aduce.
  • -1 (1 vot)    
   care e eficienta ... (Miercuri, 6 iulie 2016, 15:07)

   dagenia [utilizator] i-a raspuns lui healthycity

   ... unui calculator "singular" , o statie aruncata intr-o casa/ familie care nu are bani de mancare? vor trimite copii la cursuri de calculator? ii vor invata ei, parintii sa umble cu calculatorul? de unde vor avea bani de consumabile? imprimanta ?!
   se vor bucura in prima luna - dupa care calculatorul "de la govern" va sata ca o mobile, intr-un colt al casei! sau va fi vandut pentru bani de mancare :(

   nu era mai eficienta o locatie - primarie, biblioteca - cu 10-15 calculatoare, la care sa se lucreze cu toti copii, care sa aiba si bani pentru cheltuielile operationale necesare fnctionarii calaculatoarelor; eventual si 2 imprimnate; si consumabile pentru toate acestea ?!?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri