Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri revocarea masurii controlului judiciar in cazul mai multor inculpati din dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, printre care se afla fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu si fostul deputat Ioan Adam, transmite Agerpres.

Viorel Hrebenciuc (foto arhiva)Foto: Agerpres

De control judiciar au scapat si Andrei Hrebenciuc (fiul lui Viorel Hrebenciuc), Adam Craciunescu (fost director Romsilva), Lorand Andras Ordog (judecator la Tribunalul Covasna), Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Sorin Ion Iacob si Ioan Matasel.

Decizia instantei este definitiva.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata in ianuarie 2015 pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor. El a stat cinci luni in arest preventiv (octombrie 2014 - martie 2015) si trei luni in arest la domiciliu (martie - iunie 2015), fiind apoi pus sub control judiciar.

In acelasi dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (3 infractiuni), iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalarea banilor.