Un accident rutier grav s-a produs marti dimineata in Salaj, pe DN 1H Zalau - Simleu Silvaniei, la iesirea din localitatea Varsolt spre Hereclean. 13 persoane au fost ranite si transportate la spitaldupa ce un microbuz si o autoutilitara s-au ciocnit, anunta Agerpres. Traficul este blocat pe ambele sensuri de circulatie, iar numarul mare de victime a dus la activarea planului rosu de interventie.

"Un grav accident de circulatie a avut loc intre localitatile Hereclean si Varsolt, dupa ce o autoutilitara a intrat in coliziune cu un microbuz de transport persoane. Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului, s-a stabilit ca soferul autoutilitarei, intr-o curba la dreapta, din cauza neatentiei, a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un microbuz. In urma impactului microbuzul s-a rasturnat in sant, 13 persoane fiind transportate la spital", a declarat Maria Cristea, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Potrivit sursei citate, traficul este blocat pe ambele sensuri de circulatie, in cauza fiind intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa: "La fata locului a intervenit un echipaj de descarcerare, ce a descarcerat soferul microbuzului, alaturi de trei echipaje SMURD. Numarul mare de victime a dus la activarea planului rosu de interventie", a precizat Lucian Jacodi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj.

La fata locului au intervenit si cinci ambulante, dintre care trei de la Zalau, una de la Jibou si una de la Simleu Silvaniei.