Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs luni seara, la ora locala 19,06, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), citat de Agerpres.

Seismul a avut loc la o adancime de 127 kilometri, iar orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (41 de kilometri), Focsani (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (47 de kilometri), Marasesti (51 de kilometri), Targu Secuiesc (52 de kilometri).

In cursul zilei de luni, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs la ora locala 6,26, tot in judetul Vrancea.

Seismul a avut loc la o adancime de 129 kilometri, iar orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Focsani (29 km), Marasesti (36 km), Ramnicu Sarat (43 km), Tecuci (49 km) si Adjud (50 km).

In acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 7 ianuarie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.