Urmatorul premier britanic va trebui sa decida cand va declansa oficial procedura de iesire din UE, dar parlamentul va avea un rol de jucat, a declarat luni purtatoarea de cuvant a lui David Cameron, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mischon de Reya, una dintre cele mai mari case de avocatura din Londra, a anuntat lunica reprezinta un grup de clienti ce ameninta cu actiuni legale impotriva guvernului britanic daca incearca sa initieze procedura de parasire a Uniunii Europene fara sa consulte parlamentul.

“Premierul a spus clar ca viitorul prim-ministru va decide. El a spus ca acum trebuie sa studiem aranjamentele detaliate. Parlamentul va avea in mod clar un rol in asigurarea gasirii celei mai bune cai de aici inainte”, a declarat jurnalistilor purtatoarea de cuvant.

“In parlament a existan un sprijin coplesitor pentru a lasa dpoporului britanic decizia privind ramanerea in Uniunea Europeana”, a adaugat ea.

“Poporul britanic a luat decizia si acum, ca tara, trebuie sa ne apucam sa punem in practica decizia de a parasi Uniunea Europeana”, a declarat reprezentanta premierului Cameron.