Instabilitatea atmosferica va fi accentuata la inceputul saptamanii in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde, indeosebi in cursul zilei, vor fi perioade de timp cu innorari, local averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina, informeaza meteorologii, potrivit Mediafax.

Luni

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde, indeosebi in cursul zilei, vor fi perioade de timp cu innorari, local averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si punctiform 35...40 l/mp. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici. Valorile termice vor fi mai scazute decat in intervalul precedent in majoritatea zonelor, astfel ca cele maxime se vor incadra intre 22 de grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 31...32 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime intre 7...9 grade in depresiuni si 19...21 de grade pe litoral.

La Bucuresti

Vremea va fi in general instabila in cursul zilei. Vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor putea avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima, in scadere fata de zilele precedente, se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade.

Marti

Vremea se va ameliora semnificativ in privinta gradului de instabilitate atmosferica. Totusi, vor fi unele innorari in prima parte a zilei in Muntenia si Oltenia, unde izolat va ploua slab, iar dupa-amiaza in zona Carpatilor Meridionali si a Subcarpatilor Getici, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor fi in multe zone mai mici decat mediile climatologice specifice la inceputul lunii iulie. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, iar cele minime intre 10 si 18 grade, mai scazute in depresiuni, dar si usor mai ridicate pe litoral.