Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, duminica, ca este a aproape de finalizare expertiza tehnica asupra masinii conduse de Dan Condrea in noaptea accidentului si ca o solutie in dosarul mortii, va fi data de procurori in luna iulie, informeaza Mediafax.

Dan Condrea, la Parchetul General (10 mai 2016)Foto: Agerpres

"Va fi o solutie in legatura cu accidentul in aceasta luna (n.r. iulie). Este aproape de finalizare, din datele pe care le am, expertiza tehnica asupra autoturismului. Vor putea solutiona in termen rezonabil aceasta cauza", a spus Augustin Lazar, duminica, la ceremonia pentru Ziua Justitiei.

Despre ancheta cu privire la dezinfectantii Hexi Pharma, procurorul general al Romaniei a declarat ca "este in curs procesul de constituire a partilor civile."

"Exista un volum de activitate in desfasurare. Se desfasoara activitati privind ridicari de acte, sunt spre sfarsit aceste activitati. Urmeaza analiza si coroborarea cu expertizele care se fac pentru a vedea modul de eficacitate a solutiilor care au fost ridicate de la diverse spitale", a mai adaugat Augustin Lazar.

Declaratiile au fost facute la sediul Palatului de Justitie din Capitala, la ceremonia pentru Ziua Justitiei, eveniment organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, intrebat despre problemele din sistemul de justitiei, procurorul general a spus ca sunt "niste probleme in legatura cu volumul de dosare, care trebuie solutionate intr-un termen rezonabil".

Seful Ministerului Public a precizat si ca sunt "probleme de integritate, care ar trebui vazute cu prioritate."