Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj de condoleante la incetarea din viata a scriitorului Elie Wiesel. Seful statului arata ca Elie Wiesel a fost una dintre personalitatile cele mai influente, folosindu-si aceasta forta pemtru a propovadui pacea si ca va ramane in constiinta umanitatii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei si a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati.

Klaus Iohannis, in vizita in IsraelFoto: Presidency.ro

Mesajul presedintelui

"Am primit cu profunda tristete vestea mortii lui Elie Wiesel, supravietuitor al ororilor Holocaustului si laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitatile cele mai influente care si-a folosit din plin aceasta forta pentru a propovadui virtutile tolerantei si ale libertatii, Elie Wiesel va ramane in constiinta umanitatii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei si a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati.

Romania, tara in care s-a nascut, ii onoreaza, cu deplin respect, memoria. Inalta lectie de viata pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursa de inspiratie morala.

Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea presedintiei Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania si prin munca pe care a depus-o in aceasta calitate. Odata cu disparitia sa, am pierdut cu totii una dintre vocile cele mai puternice impotriva uitarii si a negationismului.

Transmit familiei sale si tuturor celor care l-au cunoscut si pretuit sincerele mele condoleante."