Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit sambata intre localitatile brasovene Sinca si Persani, primele date aratand ca o persoana si-a pierdut viata iar alta a fost grav ranita, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Brasov, citat de Mediafax. Persoana ranita in accident a suferit politaumatisme si va fi transportata la spital, cel mai probabil la Targu Mures, cu un elicopter SMURD trimis special in zona, a precizat Ministerul de Interne.

UPDATE 3: Pilotul avionului prăbuşit între localităţile braşovene Şinca şi Perşani a decedat la Târgu Mureş, informeaza Agerpres.

Cetăţeanul italian in varsta de 66 de ani a decedat în ciuda eforturilor de a-l stabiliza, de peste 4 ore, depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu Mureş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SVJU) Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat pentru AGERPRES că personalul medical al UPU SMURD a depus toate eforturile posibile, dar că pacientul a suferit multiple leziuni incompatibile cu viaţa şi nu a mai putut fi salvat.

UPDATE 2: Cetateanul italian, care era proprietarul avionului, este intubat, in stare critica. El a fost transportat la spitalul din Targu Mures.

UPDATE 1: Persoana care a decedat este o femeie in varsta de 55 de ani, cetatean roman, iar ranitul este un cetatean italian in varsta de 66 de ani, care se afla in stare grava. Avionul prabusit era inregistrat in Italia, decolase sambata dimineata de la aerodromul Cioca, din judetul Timis, si ar fi trebuit sa ajunga la Ghimbav.

"Referitor la accidentul din Sinca Veche in care a fost implicat un avion de mici dimensiuni: erau doua persoane la bord, una a decedat, a doua a suferit politraumatisme. A fost trimis un elicopter pentru a o prelua si a o transporta la spital. Elicopterul se afla in misiune spre Ghimbav si a fost directionat spre Sinca Veche", a informat Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

Coordonatorul SMURD Targu Mures a declarat ca barbatul ranit are arsuri de gradul I si II si fractura de tibie.

Prim-adjunctul inspectorului sef al ISU Brasov, Lucian Marciu, a declarat pentru Agerpres ca in avionul de mici dimensiuni erau doua persoane si ca acesta s-a prabusit langa o cale ferata, fara sa afecteze locuintele din zona.

La impactul cu solul, avionul a luat foc. Persoana ranita, care are arsuri pe fata si pe membrele superioare, va fi transportata cu un elicopter SMURD, cel mai probabil la Targu Mures.

La locul accidentului s-au deplasat doua ambulante, un echipaj de prim ajutor si un echipaj de descarcerare.